KHO otti kantaa pysä­köintikiekon sijaintiin autossa

Korkein hallinto-oikeus (KHO) on 16.2.2015 ottanut kantaa siihen missä pysäköintikiekon tulee sijaita autossa.

KHO katsoi, että pysäköintikiekon sijoittaminen auton tuulilasin yläreunaan ei ollut vastoin tieliikennelakia. Tapauksessa oli kyse yksityishenkilöstä, joka oli asettanut pysäköintikiekon autonsa tuulilasin yläreunaan. Tuulilasin ollessa lumen peitossa pysäköinnintarkastaja oli puhdistanut pelkän alareunan tarkistaakseen pysäköintikiekon olemassaolon, mutta koska pysäköintikiekko oli ollut tuulilasin yläreunassa, ei pysäköinnintarkastaja ollut huomannut pysäköintikiekkoa. Tämän johdosta autoilijalle määrättiin pysäköintivirhemaksu.

KHO kumosi ratkaisullaan autoilijalle määrätyn pysäköintivirhemaksun. KHO lausui, että pysäköintikiekko on lain mukaan sijoitettava näkyvälle paikalle tuulilasin sisäpuolelle niin, että se on ulkoapäin luettavissa. Pysäköinnintarkastaja ei ollut tarkemmin selvittänyt, oliko autossa tuulilasin sisäpuolella pysäköintikiekkoa. Korkein hallinto-oikeus katsoi jääneen näyttämättä, että auto oli ollut pysäköitynä pysäköintikiekon käyttöä koskevan säännöksen tai määräyksen vastaisesti.

KHO:n ratkaisun sanoma kiteytettynä – pysäköinnintarkastajan on vastaisuudessa etsittävä parkkikiekkoa myös auton tuulilasin yläreunasta.

Lue lisää

KHO:n lyhyt ratkaisuseloste 16.2.2015

Jaa:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Tilaa uutiskirje

Älä huoli, me voimme auttaa varmasti. Ota meihin yhteyttä, niin keskustellaan lisää.