KKO myönsi aiempaa vähemmän valituslupia

Korkeimpaan oikeuteen (KKO) saapui viime vuonna aiempaa enemmän valituslupahakemuksia. Hakemukset olivat jakautuneet lähestulkoon tasan riita- ja rikosasioiden välillä.

KKO myönsi kuitenkin vuonna 2014 valituslupia yhdeksän prosenttia vähemmän kuin vuonna 2013, eli KKO on hieman tiukentanut seulaansa. Tämä on omiaan osoittamaan sen, että itse valituslupahakemukseen tulee useimmiten panostaa jopa enemmän kuin itse valituskirjelmään. Itse asian ajaminen tulee aina jättää valitukseen kun taas valituslupahakemuksessa tulee ainoastaan kiteyttää riittävällä taustaselostuksella se peruste, jonka johdosta valituslupa tulee myöntää – tämä peruste on useimmiten prejudikaattiperuste.

KKO ilmoitti myös, että vaikkakin valituslupahakemuksien määrä on kasvussa, ovat käsittelyajat edelleen ennallaan. Keskimääräinen käsittelyaika oli 6 kuukautta. Jos valituslupaa ei myönnetty, oli keskimääräinen käsittelyn kesto 4,8 kuukautta. Jos lupa myönnettiin, kului lupa- ja valitusasian käsittelyyn yhteensä noin 21,1 kuukautta

Lue lisää

KKO 10.2.2015 – Asiamääristä 2014: Valituslupahakemusten määrä kasvoi

Jaa:
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin

Tilaa uutiskirje

Älä huoli, me voimme auttaa varmasti. Ota meihin yhteyttä, niin keskustellaan lisää.