Fintech ja compliance

Fintech – eli finanssiteknologia – viittaa finanssialan teknologiaratkaisuihin, jotka mahdollistavat uudenlaisia tapoja suorittaa maksuja, rahansiirtoja, hakea ulkoista rahoitusta sekä sijoittaa varallisuutta. Fintech-toimijoita ovat yleisimmin erinäiset rahastot, maksulaitokset, sijoituspalveluiden tarjoajat, joukkorahoitusyhtiöt sekä virtuaalivaluutan tarjoajat.

Avustamme päivittäin eri alojen fintech-toimijoita sekä hahmotellun fintech-toiminnan juridisten riskien arvioimisessa että jo käynnistettyjen fintech-toimintojen toteuttamisessa. Tarjoamme kaikki tarvittavat oikeudelliset palvelut sanan laajimmassa merkityksessä ns. Go-to-Market-vaiheesta aina varsinaiseen toiminnan harjoittamiseen.

Osaamisemme ja kokemuksemme fintechistä on kaikenkattavaa taaten sen, että voit uskoa asiasi Suomen johtavien asiantuntijoiden käsiin.

Toimilupa- ja rekisteröitymisasiat

Finanssimarkkinoilla toimiminen on Suomessa useimmiten säänneltyä ja luvanvaraista toimintaa. Suomessa edellytetäänkin lähes aina joko sopivan toimiluvan hakemista tai rekisteröitymistä.

Ennen fintech-toimiluvan hakemusprosessin tai rekisteröitymisprosessin käynnistämistä on huomioitava puhtaan finanssijuridiikan lisäksi myös muiden oikeudenalojen, kuten rahanpesu-, sopimus- ja kuluttajansuojalainsäädännön fintech-yhtiölle asettamien velvoitteiden sisältö. Eri hakemusprosessit edellyttävät siis aina monien eri juridisten osa-alueiden tarpeiden yhteensovittamista.

Toimilupa- ja rekisteröitymisprosessien onnistumisen nojautuessa pitkälti kokemusperäiseen hiljaiseen tietoon, on kustannustehokkain ratkaisu asiantuntevan lakitoimiston käyttäminen.

Prosessit vaativat tiivistä kanssakäymistä valvontaviranomaisena toimivan Finanssivalvonnan kanssa, ja oikealla tavalla toteutettu hakemusprosessi säästää sekä aikaa että kustannuksia merkittävästi. Kattavan kokemuksemme ja osaamisemme avulla varmistamme, että pääset aloittamaan oman fintech-projektisi mutkattomasti ja kustannustehokkaasti.

Rahanpesulain mukaiset velvoitteet sekä muu compliance

Fintech-toimijalta edellytetään jatkuvan juridisen valvonnan suorittamista muun muassa rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen ehkäisemiseksi sekä erilaisten ilmoitusten ja raportointien osalta. Myönnetty toimilupa fintech-toiminnan harjoittamiseen tarkoittaa täten juridisten velvoitteiden lisääntymistä.

Avustamme jokapäiväisessä työssämme eri alojen fintech-toimijoita jatkuvien juridisten velvoitteiden täyttämisessä siten, että päämiehemme voivat huoletta keskittyä ydinliiketoimintansa harjoittamiseen. Koski asiasi sitten yleistä compliancea taikka raportointia, voit meidän avullamme luottaa siihen, että luvanvarainen toimintasi täyttää jatkuvasti lain vaatimat edellytykset.

Mikäli yrityksenne kaipaa Compliance Officerin toimintaan liittyviä palveluita, suosittelemme tutustumista ComplianceBuddy -palveluumme.

Jäikö kysyttävää?

Älä huoli, me voimme auttaa varmasti. Ota meihin yhteyttä, niin keskustellaan lisää.