Liikejuridiikka ja yritysjärjestelyt

Startup- ja kasvuyritysten vakaan ja kestävän liiketoiminnan kannalta on tärkeää ottaa huomioon liiketoiminnan juridinen perusta. Toimistomme tarjoaa startup- ja kasvuyrityksille elinkaaripalveluita, joiden avulla varmistetaan, että liiketoiminnan juridiset lähtökohdat ovat alusta alkaen kunnossa. Juriidikan ollessa kunnossa, voi yrityksesi keskittää kaikki voimavarat varsinaiseen liiketoimintaan sekä sen kasvattamiseen.

Toimistomme asiantuntijat tarjoavat jatkuvaa neuvontaa yritysjohdolle yrityksen liiketoiminnan kehittyessä ja tarpeiden muuttuessa. Haluamme olla kiinteästi mukana yrityksen perustamisesta lähtien aina toiminnan laajentamiseen rahoituskierrosten ja yrityskauppojen muodossa sekä omistajayrittäjien menestyksekkäisiin exit-tilanteisiin saakka.

Palvelemme startup- ja kasvuyrityksiä rakkaudesta lajiin.

Startupit ja kasvuyritykset

Tarpeet eroavat toisistaan mutta tavoitteet pysyvät samoina: pitkäkestoisten ratkaisujen luominen, jotka kestävät aikaa ja toimivat myös ennakoimattomissa tilanteissa.

Nordic Law tarjoaa erilaisia ratkaisuja erilaisiin tilanteisiin sisältäen mutta ei rajoittuen yrityksen perustamiseen sekä tarvittavien immateriaalioikeuksien hakemiseen, palkkaukseen ja muihin työoikeudellisiin asioihin, osakassopimuksiin ja muihin osakkeenomistajien välisiin suhteisiin liittyviin seikkoihin, rahoituskierroksiin sekä yhtiön päivittäiseen toimintaan liittyviin seikkoihin.

Oma lakimies on hyvä hankkia viimeistään ensimmäisen rahoituskierroksen yhteydessä. Huonoja ehtoja sisältävä sijoitus voi tehdä yhtiöstäsi jatkossa rahoituskelvottoman.

Yrityskaupat ja -järjestelyt

M&A on yleisnimitys yritysjärjestelyille. Riippumatta siitä haluatko kasvattaa yritystäsi joko hankkimalla kilpailijasi tai yhdistymällä hänen kanssaan tai haluat tehdä exitin myymällä yrityksesi, on erittäin suositeltavaa kääntyä lakimiehen puoleen. Lakimiehen on oltava lojaali päämiestään kohtaan, eikä vastapuolen asiamies ota etuasi huomioon millään tavoin.

Nordic Law on erittäin kokenut sopimusneuvottelija. Neuvottelemme joko kanssasi – tai puolestasi – emmekä tyydy kuin vain parhaaseen lopputulokseen. Hoidamme neuvottelujen lisäksi kaiken aina asiakirjojen laatimisesta ja due dilligence –tarkastuksesta lähtien kaupan vero-oikeudellisten ulottuvuuksien selvittämiseen.

Yhtiöoikeus ja compliance

Etenkin startup -yrityksenä – koska alkuvaiheen anteeksiantamaton kasvuvauhti ja rajalliset resurssit eivät tue lakipalveluiden hankintaa – tulet kerryttämään oikeudellista velkaa. Jo liiketoimintaa harjoittavan kasvuyrityksen liiketoimintaan liittyviin oikeudellisiin seikkoihin paneudutaan vain tarpeen vaatiessa.

Nordic Law tarjoaa räätälöityjä neuvonantajapalveluita liikejuridiikan ja yhtiöoikeuden saralla yksittäisistä eritystapausta koskevista toimeksiannoista lähtien aina yhtiön jokapäiväisen liiketoiminnan tukemiseen siten, että päämiehemme voivat keskittyä olennaiseen. ”Ennen kuin maito on maassa”, kuuluu mottomme.

Jäikö kysyttävää?

Älä huoli, me voimme auttaa varmasti. Ota meihin yhteyttä, niin keskustellaan lisää.