Teknologia

Digitalisaatio ja teknologian jatkuva kehittyminen ovat luoneet viime vuosikymmenten aikana uuden teknologiaoikeudeksi kutsutun oikeudenalan, joka kattaa muun muassa sellaiset toisiinsa kietoutuvat alat kuten IT, ICT, AI, IoT, FinTech, ePrivacy, eGaming, SaaS, IaaS ja PaaS sekä muut vastaavat alat.

Teknologiaoikeudessa substanssiosaaminen näyttelee vähintäänkin yhtä tärkeää roolia kuin juridiikka. Ilman syvää ymmärrystä esimerkiksi avoimen lähdekoodin ratkaisujen soveltuvuudesta johonkin tiettyyn tarkoitukseen, ei voi olla syvää ymmärrystä kyseiseen hankkeeseen liittyvistä juridisista riskeistä.

Toimiessamme laajasti teknologiasektorilla, asiantuntijamme avustavat teitä kaikissa teknologiaoikeudellisissa kysymyksissä.

Teknologiaoikeuden toimeksiannot

Olemme teknologiaoikeuden asiantuntijoita ja avustamme päämiehiämme laaja-alaisesti erilaisissa teknologiaan liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä.

Koski asiasi siten peliteollisuutta, tietokone- tai mobiilisovelluksia, IT:tä, tietoturvaa tai mihin tahansa muuhun teknologianalaan liittyvää seikkaa, luotettavat asiantuntijamme avustavat sinua löytämään ratkaisun asiaasi.

Teknologia sopimustilanteissa

Teknologiaoikeudelliset kysymykset nousevat esiin etenkin sopimustilanteissa, jolloin teknologia tulisi kyetä ymmärtämään juridiikan näkökulmasta. Tällöin arvoon arvaamattomaan nousevat teknologiaa ja juridiikkaa ymmärtävät asiantuntijat.

Ilman syvää ymmärrystä teknologiasta itsestään, ei voi olla syvää ymmärrystä teknologiaan liittyvistä oikeudellisista riskeistä.

OIemme luotettava ja teknologiaa ymmärtävä juridiikan osaaja. Ollessasi päämiehenämme teknologiaa koskevassa sopimustilanteessa tai laatiessamme käyttöehtoja palveluasi varten, turvaamme oikeutesi ja minimoimme riskisi.

Pilvipalvelut

Datan merkityksen kasvaessa ja tietosuojaa koskevan sääntelyn yleistyessä, ovat etenkin pilvipalveluita koskevat oikeudelliset kysymykset siirtyneet teknologiaoikeuden keskiöön.

Olemme luotettava pilvipalveluiden juridiikan asiantuntija etenkin tietosuojan osalta ja autamme laaja-alaisesti sekä menestyksekkäästi pilvipalveluja tarjoavia yrityksiä menestymään liiketoiminnassaan ja välttämään turhat oikeudelliset riskit.

Fintech

Fintech – finanssiteknologia – tarkoittaa uudenlaisia rahoitus- ja finanssialan teknologiaratkaisuja. Esimerkiksi silloin, kun teknologialla mahdollistetaan uusia tapoja siirtää rahaa, maksaa maksuja ja hakea rahoitusta tai lainaa, on kyseessä fintech-sovellus.

Uudet fintech-ratkaisut sekä -palvelut edellyttävät usein selvityksiä liittyen mahdollisiin toimilupakysymyksiin, jolloin ammattitaitoisen asiantuntijan merkitys korostuu – etenkin tilanteissa, joissa lainsäädäntö laahaa teknologisen kehityksen perässä.

Olemme avustaneet menestyksekkäästi useita asiakkaitamme heidän fintech-projekteissaan sekä finanssialan toimilupakokonaisuuksissa. Käänny siis sinäkin puoleemme, mikäli tarvitset osaavaa oikeusapua fintech-projektissasi.

Jäikö kysyttävää?

Älä huoli, me voimme auttaa varmasti. Ota meihin yhteyttä, niin keskustellaan lisää.