Startup-yrityksen ensiaskeleet

Startup-yritysten perustamis- ja alkuvaiheessa ei tule aina ajateltua, mitä lakipalveluita yritys tulee tarvitsemaan nyt ja tulevaisuudessa. Vakaa liiketoiminta kuitenkin vaatii juridisen perustan huomioon ottamista. 

Me voimme varmistaa, että yrityksenne juridiset lähtökohdat ovat kunnossa, jotta yrityksenne voi keskittyä liiketoimintanne kehittämiseen. 

Startup-yritykselle tärkeimpiä juridisen perustan osia ovat perustamisilmoitus, osakassopimus ja rahoituksen varmistaminen sekä työsopimusten laatiminen.

Suomessa yrityksen perustaminen ei ole mahdottoman haastavaa, ja yritys voidaankin perustaa netissä YTJ-palvelussa. Jos oman yrityksen perustaminen tuntuu haastavalta tai et ole varma kaikista Patentti- ja Rekisterihallitukselle toimitettavista asiakirjoista, me autamme mielellämme teitä yrityksen perustamisessa.

Perustamisilmoitus

Osakassopimus

Osakassopimuksessa yrityksen osakkeenomistajat sopivat muun muassa pelisäännöistä liittyen yrityksen päivittäiseen liiketoimintaan, päätöksentekoon yrityksessä, osakkeiden luovuttamiseen sekä voitonjakoon. 

On myös tärkeää, että osakassopimus sisältää määräyksiä yrityksen immateriaalioikeuksien suojelemisesta ja hyödyntämisestä, salassapidosta sekä vesting-ehdosta, jos mukana on sijoittaja. 

Voit lukea lisää osakassopimuksen tärkeimmistä osa-alueista kotisivuiltamme (Osa I ja Osa II).

Startup-yrityksen nopea kasvu vaatii huomattavia varoja, joita perustajilla ei välttämättä ole tai perustajien ei ole mahdollista saada läheisiltään tai tuttaviltaan. Tällöin yritys tarvitsee ulkopuolista rahoitusta, jota on mahdollista saada esimerkiksi bisnesenkeleiltä, joukkorahoituksen kautta tai useimmiten pääomasijoituksena.

Geektime.com on koonnut vuonna 2015 avoimesti muokattavan listan startup-sijoittajista Suomessa. Pelkkä rahoituksen löytyminen ei kuitenkaan riitä, vaan rahoitusta varten tulee koota myös dokumentaatiota sijoittajaa varten.

Me voimme neuvoa teitä tämän dokumentaation koostamisessa sekä tarjota konkreettista apua dokumenttien laatimisessa.

Rahoitus

Työsopimukset

Yrityksen perustamisen ja rahoituksen varmistamisen jälkeen yrityksellä on yleensä tarve ja halukkuus palkata ensimmäisiä työntekijöitään.

Kun palkkausta tehdään, on äärimmäisen tärkeää, että työsopimus on laadittu oikein, jotta yritys ja työntekijä tietävät omat oikeutensa ja velvollisuutensa. Tällöin vältytään myös mahdollisilta riidoilta tulevaisuudessa.

Miten voimme auttaa? Ota rohkeasti yhteyttä autamme mielellämme!

Varaa tapaaminen kalenterista

Haluatko keskustella yrityksesi asioista? Tarjoamme kahvikupin ja mukavan keskustelutuokion.

Sähköposti

info@nordiclaw.fi

Puhelin

+358 96829340

Osoite

Erottajankatu 5 A 6 00130 Helsinki

Twitter

@NordicLaw_fi

Facebook

Nordic Law

LinkedIn

Nordic Law Ltd